Apăsați ESC sau (x) pentru a închide

Indiferența cu care ucidem însăși democrația pentru care ne-am dat viața

În pragul alegerilor din 9 iunie, continuăm să fim martori la diverse tentative de corupere a voturilor românilor. Urmărim cu tristețe aceste incercări întrucât a atenta la integritatea votului înseamnă a repudia însăși ideea democrației. Ni se pare absolut paradoxal modul în care acest sistem democratic (imperfect cum este el) care ne-a adus printre altele drepturi fundamentale precum la viață, la integritate corporală, egalitate și respect poate fi cu atâta ușurință vândut tocmai de către cei care se bucură la rândul lor de toate acestea.

Nu ne dăm seama oare că prin aceste fapte de trădare pavăm de fapt drumul către o nouă societate care ne va oprima și ne va reîntoarce în acele vremuri în care strămoșii noștri își dădeau viața pentru a obține doar o mică parte dintre drepturile de care ne bucurăm astăzi? Ce este și mai rău este faptul că niciunul dintre cei corupți care contribuie la subjugarea democrației nu va avea ceva de câștigat. Nu reprezintă nimic mai mult decât simpli pioni în definitiv perisabili și oricând substituibili care vor rămâne în istorie drept o rușine a societății civilizate pe care încercăm prin grele eforturi și mari sacrificii să o obținem.

România a trecut în istoria sa prin multe. Punctul în care ne aflăm astăzi este de departe cel mai benefic și cea mai eficientă rampă de lansare către mai bine. Deși universul pare că a fost aliniat astfel încât toate aceste puncte de interes pentru noi să se armonizeze, ne opunem cu tărie scenariului în care un alt potențial pericol la adresa dezvoltării statului este chiar o componentă a poporului său. Facem apel, ca de obicei, la unitate între români, oriunde s-ar afla ei. În condițiile în care amenințările externe continuă să existe și să fie din ce în ce mai prezente în viețile noastre, nu ne permitem să ne luptăm și între noi.

Acestea fiind spuse, cazul concret elaborat în acest articol se materializează prin abaterile democratice întreprinse tocmai de către cei infiltrați în secțiile de votare pentru a frauda votul. Moralicește vorbind, deci nu doar politic și social, faptele lor devin din ce în ce mai grave ținând cont de faptul că a lor calitate în care se află în acele secții este tocmai aceea de garanți ai democrației. Deci aceste persoane ar trebui să monitorizeze procesul electoral pentru a îl menține curat și veridic, nu să pândească acele momente prielnice, rezumându-se la mijloace machiavelice, nocive democrației.

Din dorința de a menține caracterul obiectiv specific acestui site, acei indivizi nu vor fi nominal introduși în această analiză. Cu toate acestea, vom găsi suficiente surse pe internet care analizează istoricul precum și intențiile lor meschine. De la implicarea acestor persoane în procesul democratic am plecat și vom continua să le criticăm prezența în el. Ne întrebăm ce le motivează iar răspunsul se înfățișează a fi unul chiar facil. Coroborat cu ceea ce am enunțat anterior, deznodământul presupus scontat de către acești agenți ai fraudei (mulți dintre ei incapabili să perceapă corespunzător consecințele faptelor lor) va fi întotdeauna infinit superior rumunerării primite, beneficiu patrimonial ce se transpune în aproape toate cazurile într-o sumă modică care nu depășește o sută de lei.

Nu vom încheia acest articol fără a reaminti evenimentele din Comuna Ciorani, Județul Prahova din anul 2020 pe care le-am analizat într-un articol anterior[1]. Este vorba despre un mecanism antidemocratic descoperit. Cu certitudine nu este și singurul.

[1] „Vremuri noi, tot noi!”. Despre suferința democrației în zonele rurale – Salvațidemocrația.ro (salvatidemocratia.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *